ISIC Tudengikaardiga saab tänasest maksta ka puutevabalt

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgu saab Eestis viipemakseid teha 10 euro piires.
Esialgu saab Eestis viipemakseid teha 10 euro piires. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tänasest saavad tudengid endale Swedbangist tellida uuendatud ISIC Tudengikaarti, millele lisandus viipemakse võimalus. SEB hakkab ISIC kaardil teenust pakkuma järgmisel aastal.

Swedbanki eraisikute panganduse divisjoni juhi Kaie Metsla sõnul on ISIC Tudengikaart Swedbanki esimene viipekaart ning ühtlasi ka esimene puutevaba tehnoloogiaga ISIC kaart Eestis. «Meil on hea meel, et saame viipekaarte esimesena pakkuda just noortele. Kuna paljudes riikides on viipemakse võimalus juba olemas, siis meie noored kliendid on viipekaarte väga oodanud. Viipemakseid saab teha kaarti terminali sisestama - piisab kaardi asetamisest terminali vastu. Esialgu saab Eestis viipemakseid teha 10 euro piires. Esmapilgul võib see tunduda tühise summana, kuid statistika näitab, et suurem osa meie igapäevaostudest jääb tegelikult alla 10 euro,» selgitas Metsla.

«Selleks, et viipemakseid teha saaks, peavad lisaks kaartidele uuenema ka makseterminalid. Juba septembriks läheb puutevabale tehnoloogiale umbes üle tuhande kaubandus- ja teeninduskoha üle Eesti ning nende seas on palju just noorte lemmikuid,» lisas Metsla.

«SEB alustas kontaktivabade kaartide väljastamist Lätis 2013. aastal ja senine kogemus on väga positiivne. Kuna uute kaartide kasutamise eelduseks on ka kaupmehe makseterminalide uuendamine, siis on peamine fookus hetkel suunatud sellele kõigis Balti riikides,» kommenteeris SEB kommunikatsioonijuht Evelin Allas.

Ta lisas, et kontaktivabadele kaartidele üleminekut plaanib SEB järk-järguliselt järgmise aasta jooksul, kui on tekkinud enam võimekust nende kasutamiseks kaupmeeste juures.

ISIC Tudengikaardi näol on tegemist deebetkaardiga, mida saab kasutada oma õppuristaatuse tõendamiseks nii Eestis kui välismaal, lisaks kaasneb kaardiga hulk soodustusi ja see on kasutatav ka Tallinna ja Harjumaa Ühistranspordikaardina. Kaardiga saab maksta ka internetipoodides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles