Need kümme näitajat viitavad, et töötad õigel ametikohal

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees, kes tunneb tööga rahulolu.
Mees, kes tunneb tööga rahulolu. Foto: SCANPIX

Õige töökoha leidmine võtab vahel aega aastaid, kuid võib olla, et oled selle juba leidnud.

Paljud täisealised töötavad nädalas ligi 47 tundi või rohkemgi, vahendab Business Insider. Kui soovid, et töö ei muutuks sulle üle jõu käivaks, peaksid jälgima ka seda, kuidas amet sinu elu mõjutab. Toome välja kümme näitajat, mille ilmnemisel võid olla kindel, et sinu praegune töökoht sobib sulle ideaalselt.

Su tööaeg möödub uskumatul kiirusel

Kui oled üks neist, kes ehmatab iga kord, kui tööl pilgu kellale heidab, sest sinu jaoks möödub aeg liiga kiiresti, siis võid olla kindel, et oled valinud õige töökoha.

Sa julged tööl riske võtta

Kui sa suudad igapäevaselt tööl olles lahti lasta enda mugavustsoonist ega karda riskida pisivigadega, on see samuti näide sellest, et oled sattunud töökohta, mis sulle tõenäoliselt väga hästi sobib.

Sul puudub igapäevane kohvivajadus

Sa võid küll tööle minnes mõne külma frapeekohvi teelt kaasa haarata, kuid sinu tegelik energia tuleneb siiski suuresti ootusärevusest tööl midagi korda saata.

Su ülemus suudab sind motiveerituna hoida

Tihti arvavad alluvad, et saades endale väga ülla ja sõbraliku ülemuse, muutub ka nende töökoht neile enam sobivaks. Tegelikult peaks olema hea ülemus toetav, kuid samas oskama nõuda sinult ka võimatut, et saavutaksid maksimumi.

Sinu kaastöötajad on pigem su teiseks sõpruskonnaks

Mida lähedasem oled sa enda kaastöötajatega, seda tugevam on ka teie tiim, et osata üksteist motiveerida. Tugev tiim on aga alati tähtis osa heast töökohast.

Su töö paneb sind kõigi üle muret tundma

Kui sind tõepoolest huvitab sinu töökaaslaste käekäik, kuid sul jätkub piisavalt aega ja tähelepanu ka enda lähedastele, oled leidnud tõenäoliselt töökoha, mis sulle ideaalselt sobib.

Sa oled pühapäevaõhtuti rahulik

Kui sa ei tunne kurbust nädalavahetuse lõppemise pärast, vaid tunned end pigem alati piisavalt puhanuna ning ootusärevana uue nädala ees, on see samamoodi märk, et oled leidnud töökoha, mis sulle tõepoolest meelepärane on.

Sa mõjud esmaspäeviti tüütuna

Kui käitud esmaspäeviti kui üks väike energiline laululind, kes mõnd kolleegi töö juures tüütab, siis on see samuti märk sellest, et oled leidnud töö, mis on sulle õige ja teeb sind õnnelikuks.

Sa oled nõus tegema ka neid tööülesandeid, mis ei ole huvitavad

Peale ülesannete, mis sind tööpostil tohutult huvitavad, leidub ka neid, mis ei pruugi alati suuremat huvi pakkuda. Kui sa suudad närvi minemata ära teha need tööülesanded, mis sulle eriti huvi ei paku, võid taas enda töökoha üle uhkust tunda.

Raha ei ole sinu jaoks peamine

Ka unelmate palgaga töö võib teinekord osutuda õudusunenäoks. Kui oled leidnud aga töökoha, mis sulle tõeliselt meeldib, siis ei tohiks saadav palganumber olla sinu jaoks kuigi olulisel kohal, küll aga on selleks soov piisavalt areneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles