Rongisõitjaid ootavad ees keerulised ajad

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne rongijaama minemist tuleb hoolikalt sõidugraafiku kontrollida.
Enne rongijaama minemist tuleb hoolikalt sõidugraafiku kontrollida. Foto: Avo Meeksi/Valgamaalane

Raudteeremondi tõttu on  Tallinna-Tartu liinil alates septembrist kolmel päeval nädalas rongiühendus osaliselt asendatud bussidega Tapa-Kiltsi või Tapa-Tartu lõigul. Edela suunas sõidavad nädalavahetustel asendusbussid Kohila-Rapla, Tallinna-Kiisa ja Kiisa-Kohila lõigul ning seal kehtib uus graafik.

Raudteeremont jõuab lähiajal  Tallinna-Tartu liinil uuele lõigule, mistõttu muutub ka peatuste vahemik, kus rongiühendus on osaliselt kaetud asendusbussidega, teatas Elron. Alates septembrist tuleb kolmel päeval nädalas – teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti – inimestel Tapa-Kiltsi, mõne reisi puhul Tapa-Tartu lõigul sõita asendusbussiga.

«Busside täpsed peatumiskohad on leitavad meie kodulehelt, need ei asu alati rongipeatuse juures,» Elroni turundusjuht  Ronnie Kongo. Ta täpsustas, et Tartu suuna teiste päevade väljumiste aegades muudatusi ei ole, samuti ei ole muudatusi Aegviidu ja Narva liini reisidel. 

Edelasuuna rongiliiklus toimib ka septembris tööpäeviti senise graafiku järgi ja täies mahus rongidega. Nädalavahetustel aga on teatud lõikudel käigus asendusbussid. «Hetkel sõidavad nädalavahetustel asendusbussid Kohila-Rapla lõigul, alates 3. septembrist Tallinna-Kiisa lõigul ning alates 10. septembrist Kiisa-Kohila, mõne reisi puhul ka Kiisa-Rapla lõigul. Alates 17. septembrist kuni oktoobri lõpuni sõidavad asendusbussid taas Kohila-Rapla lõigul,» ütles Ronnie Kongo.

 Seoses suvehooaja lõppemisega jäävad alates 5. septembrist käigust ära kaks hooajalist Pärnu liini reisi. Reisi nr 231 väljumisega kell 11:37 Tallinnast Pärnusse asemel tuleb käiku reis nr 263 väljumisega kell 10:50 Tallinnast Raplasse. Reis nr 232 väljumisega kell 11:31 Pärnust Tallinnasse asendatakse reisiga nr 264 väljumisega kell 12:51 Raplast Tallinnasse.

Tartu-Koidula liinil muutuvad 1. septembrist nädalavahetuse reisi 388 Tartu-Koidula väljumisajad: rong hakkab Tartust väljuma laupäeviti kell 20:00 ja pühapäeviti kell 19:34. Piusale saab rongiga kuni 2. oktoobrini. Samuti on kuni 2. oktoobrini käigus nädalavahetuste reisid 384, 385, 388, 389. 3. oktoobrist hakkavad neid asendama reisid 386 ja 387, mis muutuvad igapäevaseks.

Tartu-Valga liinil on sõiduplaan põhiosas kuni septembri lõpuni endine, ent 13.–27. septembrini toimuvad sildade remonttööd Nõo-Elva ja Sangaste-Valga jaamavahel, mis muudab ajutiselt ka sõiduplaane. Täpne info lisandub jooksvalt Elroni kodulehele.

Aktuaalset infot sõiduplaanide kohta saab Elroni kodulehelt või tasuta rongiinfo telefonilt 616 0245. Ronge asendavate busside peatused on märgistatud Elroni värvides tahvlitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles