Toitlustajaid kutsutakse menüüsse veganitoite lisama

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veganitele pakutakse erinevaid salateid.
Veganitele pakutakse erinevaid salateid. Foto: Panther Media/Scanpix

Loomaõigusorganisatsiooni algatatud kampaania kutsub üles suurendama taimsete toitude valikut ja kättesaadavust Eesti toitlustusettevõtetes.

«Me töötame selle nimel, et igas restoranis või kohvikus leiduks taimseid toite,» rääkis kampaania koordinaator Anita Jürson. Ta lisas, et taimsetele toitudele keskendutakse eelkõige seetõttu, et nõudlus nende järele on tõusnud, kuid pakkumine pole veel järele tulnud.

Jürsoni hinnangul on see see globaalne trend hakanud tugevalt kanda kinnitama ka Eestis. «Järjest rohkem restorane pakub veganitoitu, pidevalt ilmub taimetoidu kokaraamatuid ning sotsiaalmeedias on aktiivsed tuhandeid inimesi ühendavad veganigrupid,» lausus ta.

Taimetoidu populaarsuse tõusuks on erinevad põhjused: kaastunne loomade suhtes, terviseteadlikkus, keskkonnast hoolimine, erinevad allergiad või lihtsalt uute ja põnevate maitsete avastamise soov. Seega pole taimetoit sobilik ainult taimetoitlastele, vaid tegelikult kõigile inimestele!

«Taimsed valikud» on inspiratsiooni saanud sarnastest ettevõtmistest Poolas ja Leedus, mida on saatnud suur edu. Kampaaniaga saavad liituda kõik toitlustusettevõtted, kelle menüüs leidub veganitoite ehk liha-, piima- ja munavabu toite, kus puuduvad ka loomsed saadused, nagu želatiin, mesi jm.

Kampaania on veel algusjärgus, kuid esimesed kümmekond toitlustusasutust on sellega juba liitunud. Korraldajad planeerivad ühendust võtta erinevate toitlustusasutustega üle Eesti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles