Šampanjat võidakse hakata tootma kuni 70% vähem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Halvad ilmastikuolud Prantsusmaal Champagne'i piirkonnas ähvardavad inimesi kuulsaimast mullijoogist ilma jätta. 

Ära siiski plaanitud pidustusi veel tühista, sest veinimajadel on tagavarad, tänu millele ei jää poeletid veel lähima kahe ega kolme aasta pärast tühjaks.  Säilitades poelettidel koha enda vahuveinile, võib aga oma viinamarjade tagavara kaotada.

Kuna veiniistandused kardavad, et šampanja tootmises võib tekkida probleeme, võivad nad hakata viinamarjatagavarasid soetama. See omakorda tõstab oluliselt hindu.

«Šampanjategijad peavad aga meeles pidama, et suurte hinnatõusude tõttu võivad inimesed proovida teisi vahuveine ja hoopis neile kindlaks jääda,» ütles Bristol Bar & Grillie sommeljee Scott Harper.

Samas ei pruugi olukord olla nii katastroofiline, kui arvame, sest lisaks šampanjale on ka teisi alternatiive näiteks cava ja prosecco näol. Need on enamasti ka odavamad.

See pole esimene kord, kui kardetakse šampanjakriisi. Enne aastatuhande vahetumist kardeti, et selle mullijoogi nõudlus kasvab sedavõrd, et see saab lihtsalt otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles