Pokemonimäng seab hajameelsed jalgratturid ohtu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Markus Mikk

Ida-Soome politsei hakkab jalgratturitele hoiatusi tegema, püüdes neil takistada rattaga liigeldes mobiiltelefoni kasutada ning seetõttu õnnetustesse sattuda.

Otsus on tingitud õnnetusjuhtumite aina kasvavast arvust, mille on eriti lakke löönud populaarne Pokemon Go mäng, vahendab Yle.

Ühtki tõsist õnnetust pole piirkonnas veel küll juhtunud, ent nappe pääsemisi on politsei kinnitusel olnud juba mitmeid.

Üks näide neist on sotsiaalmeedias levima hakanud video, mil noor jalgrattur pääses Kuopios napilt autolt löögi saamisest, kuna mängis sõites nutitelefoniga. Sellest sai nii sotsiaalmeedias kui ka üleüldiselt alguse arutelu, et nutitelefonid ja liiklus ei käi käsikäes ning noored ei taju selle ohtlikkust.

Ida-Soome politsei liiklusjuht Petri Pahkin tõdes, et tõepoolest on Pokemon Go fenomenist alates suurenenud nutitelefonist tingitud liiklusõnnetuste ja intsidentide arv.

Pahkin märkis, et edaspidi hakkavad politseinikud tõepoolest jalgrattureid peatama ning hoiatama, kuid suur osa seesuguste õnnetuste ärahoidmises on ka lapsevanematel. «Lapsevanemad peavad sellele probleemile rohkem tähelepanu pöörama ning lastega need teemad ja asjassepuutuvad riskid läbi rääkima,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles