Infokleebis ennetab müüjate arvutusvigu ja alkomüüki alaealistele (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeldetuletav kleebis müüjatele.
Meeldetuletav kleebis müüjatele. Foto: PPA

Võrumaal töötati välja infokleebised, mis aitavad kauplustes ennetada olukordi, kus noorte vanust rehkendades keegi eksikombel alaealisele alkoholi müüb.

Kleebised jagatakse kõikidele Võrumaa kauplustele, kus müüakse alkoholi, teavitas PPA Lõuna prefektuur. Võru politseijaoskonna politseimajori Anti Paabu sõnul töötavad müüjad igapäevaselt hulga numbritega, kleebised on aga mõeldud selleks, et müüjate eksimusi arvutustega vältida.

«See on inimlik, et mõnedel juhtudel võivad sellised peast arvutamise maratonid tuua kaasa vigu. Kahetsusväärselt tähendab selline eksitus aga, et alaealisele saab kättesaadavaks alkohol, mis on noorele organismile ohtlik ning suurendab samas ka riski sattuda õnnetusse või näiteks kuriteo ohvriks,» rääkis Paap.

Tänavused kontrollkäigud Võru kauplustesse ja tanklatesse tõid kaasa mitmete rikkumiste avastamise, mil alaealistele alkoholi müüdi. Muuhulgas märgati osade müüjate pingutust ning tekkinud vigu, kui dokumendi kontrollimisel tuli arvutada inimese vanust.

«Kaalusime koostööpartneritega erinevaid võimalusi alaealistele alkoholimüügi tõkestamise tõhustamiseks ning töötasime välja kleebised. See on abimaterjal müüjatele, et neil oleks kiire ülevaade, kes on täisealine ja kes mitte,» selgitas Paap.

Kleebised töötati välja Võru politseijaoskonna, Võru linnavalitsuse ja Võru maavalitsuse koostöös. Esialgu levitatakse neid Võrumaal, kuid pole välistatud ka kleebiste jagamine kauplustesse üle Eesti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles