SAS plaanib Euroopa lendudele kiire WiFi paigaldamist

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta teisel poolel peaks startima esimene SAS-i kiire internetiga varustatud Euroopa liinil teenindav lennuk.
2017. aasta teisel poolel peaks startima esimene SAS-i kiire internetiga varustatud Euroopa liinil teenindav lennuk. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN

SAS andis teada, et plaanib Euroopa liinidele installida kiire interneti.

Lennukompanii plaanib investeerida 500 miljonit Rootsi krooni, et lõpule viia muudatused Euroopa lennuliinides. Muudatuste hulka kuulub ka lennuliinidele kiireima WiFi paigaldamine, kirjutab The Local.

«Paljud meie kliendid on tihedad lennukireisijad ning me mängime olulist rolli paljude inimeste elus,» sõnas SASi president ja tegevjuht Rickard Gustafson.

«Pikkade lendude muutmine sai väga positiivse tagasiside, mistõttu otsustasime, et on aeg muudatusi teha ka lühikeste ja keskmiste lendude puhul. See tähendab, et reisijad saavad varsti kasutada kiiret WiFit, et lennukis tööasju ajada või lihtsalt mõnda ülekannet teha.»

SASi esindaja sõnul teevad nad koostööd Viasatiga. Lennukis pakutava WiFi kiiruseks lubatakse kuni 12 Mbps.

«Me oleme varemgi proovinud WiFi paigaldamist lennukitesse, kuid siis ei ole see piisavalt hea olnud. Seekord on aga lood teised,» ütles Guftason.

SASi esindaja sõnul peaks esimene uue kiire WiFiga varustatud lennuk startima aasta pärast, 2017. aasta teisel poolel. Teenus on tasuta EuroBonus liikmetele ja Plus-piletitega reisijatele lühikestel lendudel.

Skandinaavia lennukompanii plaanib ühtlasi uuendada lennukabiine ning suurendada jalaruumi istumiskohtade vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles