Prantsuse väikelinn peab võitlust kuulsa kiirtoidurestoraniga

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelinna elanikud ei soovi McDonald'si restorani avamist.
Väikelinna elanikud ei soovi McDonald'si restorani avamist. Foto: Matt Crossick/PA Wire/PA Images

McDonald’s plaanib avada restorani Prantsuse väikelinnas Saint-Romain-en-Viennois', kuid elanikud on tuliselt selle vastu.

Kuigi prantslased on usutavasti kõige suuremad Big Maci sõbrad väljaspool Ameerika Ühendriike, on ühe väikelinna elanikud burgerirestorani avamise vastu. Petitsioonile on alla kirjutanud üle 9000 inimese, kirjutab The Local.

Petitsiooni eestvedaja Jean-Luc Thomase sõnul on elanikud kirjutanud ka linnapeale, kuid pole vastust saanud. «Meilt ei ole küsitud selle projekti kohta. See aga mõjutab tervet linna.»

«Nad valmistavad toitu praadides, seega hakkab linn haisema ja tuul võib puhuda selle kõik viinamarjaistandustesse ja neid ümbritsevatesse majadesse,» kommenteeris Thomas.

Väikelinna linnapea usub, et McDonald’si tuleku peatamine on kui hüüdja hääl kõrbes ehk siis lootusetu.

«McDonald’s plaanib ehitada restorani eramaale. Me ei saa sinna midagi teha,» kommenteeris linnapea. «Paljud inimesed on ka selle poolt, et burgerirestoran siin uksed avaks. Nad ei saa aru, keda see täpsemalt segada saaks. Inimesed räägivad küll prahist ja haisust, aga see on juba harituse küsimus.»

McDonald’s ei soovi juhtumit kommenteerida enne, kui söögikoha avamine pole kindel. Septembri lõpus korraldatakse linnaelanikele ka koolitusi rämpstoidu ja keskkonnakaitse kohta.

Kuigi prantslased on suured Big Maci sõbrad, on siiski viimastel aastatel toimunud palju rämpstoidu vastaseid aktsioone, mis on enamasti aset leidnud Pariisis. Samas on korraldatud ka vastupidiseid aktsioone, mil elanikud soovivad uut McDonald’si söögikohta enda linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles