Suurlinna tänavail hakkavad patrullima viisakusbrigaadid (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisakusbirgraad võib korrarikkujatele vajadusel trahvi teha.
Viisakusbirgraad võib korrarikkujatele vajadusel trahvi teha. Foto: Alo Lõhmus

Esmaspäevast hakkavad Pariisi tänavaid valvama viisakusbrigaadid, et jälgida inimeste käitumist ning neid vajadusel halva ülalpidamise eest trahvida.

Suitsukonid ja prügi tänaval, koera väljaheited parkides ja purjus inimesed urineerimas tänaval on Pariisis täiesti tavalised nähtused. See kõik on aga muutumas, vahendab Local.

Linn on rohkem võtnud palgale korrakaitsjaid, kes käiksid linnas ringi, patrulliksid ning tõstaksid inimeste teadlikkust ebaviisakatest teguviisidest, nagu prahi ja suitsukonide maha viskamine ning koerakaka koristamata jätmine.

Pariisi abilinnapea Philippe Goujoni sõnul on brigaadi moodustamine hädavajalik. «Me teame, et politsei ei saa oma aega ja energiat raisata ebaviisakuste väljajuurimisele, kui olulisim on meie turvalisus.»

Brigaadi eesmärk on panna inimesi korralikult käituma ja loobuma prügi ja suitsukonide maha viskamisest, avalikust urineerimisest. Ka peaks brigaad juhtima kodanike tähelepanu avalikes kohtades koera järelt koristamata jätmisele ja öörahu ajal lärmi tekitamisele.

Korrakaitsjatel on seljas ametivorm ja nad on varustatud kumminuiade ja pipragaasiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles