Õiguskantsler muretseb kütmata majade elanike pärast

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla Järve elanikud peavad läbi ajama ilma kütteta.
Kohtla Järve elanikud peavad läbi ajama ilma kütteta. Foto: Ilja Smirnov

Õiguskantsler Ülle Madise pöördus Kohtla-Järve linnavalitsuse poole, soovides teada, mida on linnavalitsus ette võtnud, et eeloleval talvel ei korduks linnas olukord, kus kortermajade elanikud jäeti naabrite küttevõlgade pärast soojata.

«Kohtla-Järve kaugküttega seotud probleemidele on vaja leida lahendus. Oma kodu kütmise eest korralikult tasunud inimesed ei tohi eeloleval talvel taas kütteta jääda,» vahendab Põhjarannik Ülle  Madise järelepärimist.

Ta kirjutab, et pooltühjades või võlgnikest naabritega ühes kortermajas elavate inimeste mure talvekütte pärast on tõsine ja see tuleb ära lahendada ning selleks on palju võimalusi ja oluline roll on ka kohalikul omavalitsusel.

Tänavu suvel katkestas VKG Soojus soojusenergiaga varustamise rohkem kui 50 majas, mille korteriühistud või korteriomanike ühisused on küttearved tasumata jätnud.

Kohtla-Järve aselinnapea Deniss Veršinin ütles, et linnaosade juhid on suve jooksul korraldanud mitu kohtumist ühistute ja soojustootja esindajatega, et leida probleemidele lahendust.

Kohtla-Järvel jäi eelmisel talvel kütteta kolm kortermaja, kuna soojusettevõte VKG Soojus keeldus neid võlgade tõttu kütmast. Ühistute teatel tekkisid võlad, kuna nad ei ole suutnud osalt kommunaalmakseid mittemaksvatelt omanikelt võlgu sisse nõuda.

Aasta alguses sekkus olukorda õiguskantsler, kes tõdes, et majade soojata jätmine pole küll vastuolus kehtiva seadusandlusega, kuid see ei tähenda, et olukord on normaalne, kui hooletute korteriomanike tõttu peavad kannatama oma arveid ausalt maksnud inimesed.

Pikemalt loe Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles