Ettevõtja ehitas treilerile mahlapressi

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leisis peagi startiv õunamahla tootmine on ehitatud auto treilerile, et mahla pressida seal, kus parasjagu vaja. Pildil proovib oma tarbeks pressitud mahla perepoeg Risto Nurk.
Leisis peagi startiv õunamahla tootmine on ehitatud auto treilerile, et mahla pressida seal, kus parasjagu vaja. Pildil proovib oma tarbeks pressitud mahla perepoeg Risto Nurk. Foto: Maanus Masing

Saaremaa kohalik kalakasvataja ja kämpingupidaja Priit Nurk, on peagi alustamas veel ühe tegevusalaga – varsti peaks kõik valmis olema ka õunamahla tootmiseks.

Saarte Häälele tunnistas ettevõtja, et mõte õunamahla tegemisest on tal tegelikult olnud juba mõnda aega. Kui oma tarbeks on seda tehtud juba aastaid, siis miks mitte pakkuda seda ka teistele õunamahla sõpradele.

Pealegi läheb koduste toitude ja tooraine kasutamine tema sõnutsi inimestele järjest rohkem korda ja osatakse hinnata oma aias kasvatatut. «Tore ju, kui saab oma aia õuntest mahla ja talvel seda nautida,» leidis ta.

Tänavune aasta on Priit Nurga sõnutsi väga hea õuna-aasta ja seega iganes sobiv sellise teenusega nagu õunamahla tootmine alustamiseks. Parasjagu on tal käsil paberimajanduse korda ajamine veterinaar- ja toiduametiga, et kõik vajalikud dokumendid mahla pressimiseks- pastöriseerimiseks oleksid kindlasti olemas.

Loe täispikka lugu Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles