Katse: kas uus kamašokolaad teeb klassikale silmad ette? (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamatahvel vaarika ja mustsõstraga.
Kamatahvel vaarika ja mustsõstraga. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kalev otsustas  kamatahvli klassikat täiendada vaarikate ja mustsõstardega ning seejärel sellega turule tulla. Postimehe toimetus pani kamatahvlid vastamisi ja valis välja parima.

Kamatahvlite heitlus oli erakordselt tasavägine. Pole ka ime – mõlemad sisaldavad enamjaolt samu koostisosi, vaid väikese erinevusega: uude tahvlisse on lisatud üks protsent vaarikaid ja üks protsent mustsõstraid. Kui vana klassikat hindasid maitsjad viie punkti süsteemis 4,375 punktiga, siis marjane kamatahvel võitis teda vaid imepisikese vahemaaga – 4,4 punkti.

Klassikaline kamatahvel.
Klassikaline kamatahvel. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Klassikalise kamatahvli juures hindasid maitsjad tema traditsioonilisust. Toodi välja, et see maitse on lausa legendaarne. Nii mõnelegi meenus ka lapsepõlv. «Väga maitsev! Ehe maitse, mis räägib enda eest ja ei peagi midagi lisama,» leidis maitsja. Samas ei tähenda traditsioonilisus alati head – mõni maitsja pidi kurvalt tõdema, et tõesti see maitseb ikka samamoodi nagu varem. «Jama maitse, nagu vanasti,» oskas üks maitsja öelda.

Klassikalise kamatahvli kommentaare vaadates võib öelda, et riski võtmine ja klassika uuendamine tasub ennast ära. Uue marjasema kamatahvli kommentaarid keskendusid rohkem maitse meeldivusele kui traditsioonide väärtustamisele ja lapsepõlve meenutamisele.

Pea kõigile maitsjatele meeldis marjane uuendus. «Mari teeb huvitavaks, maitseb natukene nagu tavaline piimašokolaad,» leidis üks maitsjatest, kes veel lisas, et kindlasti meeldib marjasem kamatahvel ka lastele paremini. Teine testija kiitis põnevat maitset. «Uuendused on alati teretulnud,» kirjutas ta hinnangulehele. Oli ka neid, kes hindasid siiski pigem klassikat. «Tore maitse, aga teise maitse on nagu ehedam,» märkis proovija.

Uus marjasem kamatahvel tegi vanale klassikale silmad ette. Kuid seda siiski napilt. Mõlemad maiustused kogusid üle nelja punkti, seega võib väita, et kamatahvel, olenemata oma maitse traditsioonilisusest, on armastatud nii marjadega kui marjadeta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles