Miks välismaalased maksavad Norwegianiga sõites kõrgemat hinda?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norwegiani norra kliendid maksavad märgatavalt vähem lennupiletite eest kui välismaalased.
Norwegiani norra kliendid maksavad märgatavalt vähem lennupiletite eest kui välismaalased. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Odavlennufirma Norwegian tunnistas hiljuti üles, et küsib USAst pärit klientidelt rohkem raha kui Norra klientidelt.

Norwegiani inglise keelt kõnelevad kliendid peavad maksma samade lennupiletite eest rohkem kui norra keelt kõnelevad kliendid, kirjutab The Local.

Lennuliini kommunikatsioonidirektori sõnul on hinna erinevus seotud vastavalt vajadusele turuhinna reguleerimisega. See tähendab, et USAst Euroopasse lendajaid on Norwegiani klientuuris rohkem kui Euroopast USAsse.

«USA klientide nõudlus üleatlandiliste lendude suhtes on tugev ja kasvas, sest pakume selle turu jaoks hindu, mida teised lennukompaniid ei paku. Kuna nõudlus on suur, siis reguleerivad ka hinnad end vastavalt,» põhjendas Lasse Sandaker-Nielsen.

Norweigian ei ole ainukene, mis pakub Norra klientidele odavamaid hindu. Kruiisilaevafirma Hurtigruten küsib Ameerika klientidelt pea kaks korda rohkem raha kui Norra klientidelt.

Locali andmetel maksab kahene kajut Hurtigruteni kruiisil USA kodulehel 1470 krooni, samal ajal kui Norra kodulehel on samade piletite hind 820 krooni. Suuremat summat küsib ettevõte ka Saksamaa, Prantsusmaa ja Suurbritannia kodulehtedel.

Norra tarbija ombudsmani sõnul ei riku Hurtigruten erinevaid hindu pakkudes Norra seadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles