Toidupoed panustavad aina enam venelastele

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kel pole mahti poes käia, saab oma ostud teha e-poes.
Kel pole mahti poes käia, saab oma ostud teha e-poes. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Toidupoodide e-poed muutuvad järjest mitmekeelsemaks. Selveris, Prismas ja Coopis on juba täiesti arvestatav venekeelne e-pood.

Alates tänasest liitus teiste venekeelsete e-toidupoodidegaka Selver. Seni kuulusid sinna Prisma ja Coop. Ka Maximal on võimalik valida vene keelne variant, kui tooteid valides muutub e-pood taas eesti keelseks ning vene keel tuleb igakord uuesti aktiveeruda.

«Selveri eesmärk on pakkuda kõigile oma e-poe klientidele kõige mugavamat ja lihtsamini kasutatavat ostukeskkonda ning venekeelse teeninduse pakkumine on järjekordne samm selles suunas. Nii kasutusjuhendid kui ka otsingud on nüüd saadaval ka vene keeles, et klientidel oleks lihtsam leida endale meelepärased toiduained või majapidamistarbed,» selgitas AS Selveri juhatuse liige Kristi Lomp e-poe mitmekeelseks muutimist.

Kõikides e-poodides on küll tootenimi ja-info küll eesti keeles, kuid ostu vormistamise keele saab klient ise valida.

Selveri e-poe nii eesti- kui ka venekeelses keskkonnas hõlbustavad toodete leidmist erinevad filtrid ja otsingud, nt saab valida toitumisalast teavet, eelistades gluteenivabasid, laktoosivabasid, vegani- või mahetooteid. Kõikide e-poodides saab lisaks ka soovitut otsida nimetuse või kaubakategooria järgi, kuid ka tootja, brändi, päritolumaa, hinna või populaarsuse järgi.

Rimil veel e-poodi pole, kuid see projekt on neil käsil. «E-poe loomine on Rimil kindlasti plaanis, ent kuna õige lahenduse valimine nõuab meie arvates põhjalikku eeltööd, siis sellega hetkel just tegelemegi,» põhjendas Rimi pressiesindaja Katrin Bats. «Eelkõige uurime kliendinõudlust, et teada saada, milline lahendus oleks neile kõige mugavam. Seepärast on hetkel veel vara rääkida sellest, mis keeltes Rimi e-poe teenus saab olema. Samas kinnitan, et kõik kliendid on meie jaoks väga olulised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles