Poed hakkavadki kilekotte kassast ära korjama

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhukesed kilekotid.
Õhukesed kilekotid. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Kaupmeeste liit ärgitab oma liikmeid hiljemalt 1. novembriks kaotama kaupluste kassadest tasuta jagatavad õhukesed kilekotid.

Liidu tegevjuht Riin Savi selgitas, et kui kaupluste kassades poleks õhukesi kilekotte vabalt saada, vähendaks see nende liigtarbimist kandekotina.

Savi sõnul on õhukeste kilekottide rullid täna kassades ennekõike selleks, et kliendid saaksid neid kasutada toiduhügieeni eesmärgil, näiteks õhukindlalt sulgemata salatikarbi või sulamisohus jäätise pakendamiseks. Ent õhukesi kilekotte kasutatakse siiski ka kandekoti asemel.

Samas toonitas ta, et kauplustes peab säilima võimalus kasutada õhukesi kilekotte toiduhügieeni otstarbel ning juur- ja puuvilja ja muu kaalukauba esmakordseks pakendamiseks.

Liit soovitab kliendile vabalt kättesaadavad õhukesed kilekotid kassadest eemaldada hiljemalt selle aasta 1. novembriks. «See tähtaeg annab algatusega liitujatele piisava aja töötajate informeerimiseks ja vajaliku selgitustöö tegemiseks kaupluses,» lisas Savi.

Liidu liikmetest on kassadest kliendile vabalt kättesaadavate õhukeste kilekottide eemaldamise algatusega liitumas jaeketid ja kaubamajad ABC Supermarkets, Aldar Eesti, COOP, Maxima, Prisma, Rimi, Selver, Kaubamaja ja Stockmann.

1996. aastal asutatud kaupmeeste liitu kuulub 59 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles