Lugeja küsib: kas autojuht peab ühissõidukirajalt ümberreastuvale bussile teed andma? (6)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tammsaare ja Järvevana teel
Liiklus Tammsaare ja Järvevana teel Foto: Eero Vabamägi

«Tekkis selline küsimus, et kas autojuht peab ühissõidukirajal sõitvale ja ümberreastuvale ühissõidukile teed andma?» tahtis lugeja teada.

«Liiklusseaduse alusel on teeandmise kohustus ainult peatusest väljasõitmisel. Nimelt Tallinna liikluses on tihti näha olukordi, kus bussid kasutavad ühissõidukiradasid teistest sõidukitest möödumiseks ja trügivad jõuga vahele,» jätkas ta.

Vastab Tartu politseijaoskonna vanemkomissar Enn Virk:

Seadusest tulenevalt eraldi tee andmise kohustust sellisel juhul küll ei ole, kuid kohustustest ja keeldudest olulisem siin on üldine viisakus ja teistega arvestamine. Seda mitte ainult ühistranspordi, aga kõigi liiklejate suhtes, hoolimata mitmel rattal see liigub või mitut inimest masin sõidutab.

Sõidukijuht, kes soovib ümber reastuda, peab pärast suunamärguannet veenduma, et talle tõepoolest antakse teed ja et sõidu jätkamine on ohutu. Liikluses jõuvõtete demonstreerimine ei ole kindlasti asjakohane, sest lisaks ohuolukorrale võib sellega kaasneda ka kahju inimestele või varale. Küll on jah asulasisesel teel bussitaskust väljasõidul kohustus ühistranspordijuhile teed anda.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles