TS Laevad ei leidnud kokkulepitud ajaks lisalaeva

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Harilaid.
Parvlaev Harilaid. Foto: Mihkel Maripuu

1. oktoobrist parvlaevaliinide teenindamist alustav TS Laevad pidi selleks ajaks kindlustama viie parvlaeva olemasolu, kuid üks sobiv laev jäi leidmata ning tööd alustatakse neljaga.

See paneb keerulisse seisu Saaremaa rallile minejad ning jätab kaitsetusse olukorda ka TS Laevad: kui mõnega maksimumkoormusel töötavast neljast laevast midagi juhtuma peaks, pole asendajat kusagilt võtta, kirjutab ERR uudisteportaal.

TS Laevade juhatuse esimees Kaido Padar ütles ERRile, et oktoobrist liinile jõudma pidanud Leiger ja Piret on jätkuvalt Türgi ja Poola tehastes, kuid loodab, et novembriks saadakse mõlemad liinile.

Seoses tippsündmuse Saaremaa Rallyga muutuvad oktoobris parvlaevade sõiduplaanid Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel, sest selleks ajaks peab TS Laevad viima täiendava võimsuse Virtsu- Kuivastu liinile, et teenindada mõne päeva jooksul saartele tulevaid ja lahkuvaid rallifänne.  

TS Laevad lisab kokkuleppel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga oktoobris nii Virtsu-Kuivastu kui ka Heltermaa-Rohuküla liinile 40 lisareisi.

Nii Saaremaa kui Hiiumaa liinil sõidab üks laev varem väljakuulutatud graafiku alusel, ajutiselt muutuvad teise laeva reisid ja asetus. See tähendab, et hüppeliseks sõitjate voo kasvuks Saaremaa Rally ajal siirdub St. Ola Hiiumaalt neljaks päevaks Saaremaale. Hiiumaa liinil jääb 6. oktoobriks liiklema vaid Harilaid.

Padari sõnul on tegemist muudatusega, mis puudutab suuremas osas just 6 – 9. oktoobri reise ning selles osas on konsulteeritud nii Hiiumaa kui Saaremaa maavanemate ja ettevõtjatega ning ralli korraldajatega.

«Arvestades külastajate hulka neljapäevast pühapäevani on vaja muuta tavapärast laevade asetust, et rohkem Saaremaale sõitjaid teenindada,» rääkis ta.

Padar lisas, et seepärast tehakse lisareise hommikul ja õhtul ning suurendatakse ennetustööd, et inimesed ei peaks pikas sabas seisma, vaid teaks ette, et sel ajal tuleks liikumine planeerida mitte tipptunnile.

Virtsu-Kuivastu liinil sõidab parvlaev Hiiumaa varem väljakuulutatud graafiku alusel. Teise laevana teenindab enamikel päevadel liini Harilaid. Ralli ajaks on planeeritud Harilaiu asemel kasutada märksa suuremat parvlaeva St.Ola, et vähendada pikkade laevajärjekordade tekkimise ohtu. Virtsu-Kuivastu liinil kasutatakse ralli ajal maksimaalselt laevade ressurssi reiside teostamiseks.

Rohuküla-Heltermaa liinil sõidab varem väljakuulutatud graafiku alusel parvlaev Regula ning enamusel oktoobrikuu päevadel teise laevana St. Ola. Oktoobrikuu teisel nädalavahetusel asendab parvlaeva St. Ola parvlaev Harilaid. Rohuküla-Heltermaa liinile on lisatud nädalavahetuseks kuus väljumist Rohukülast ja kuus Heltermaalt.

Ühtlasi arvestati muudatuste tegemisel sõiduplaanides ka asenduslaevade täpsustatud kiirustega ülesõidul.

TS Laevad võtab ühendust kõikide eelbroneeringu teinud isikutega, kelle reisi väljumisaeg on muudetud ning pakub võimaluse muuta broneering lähimale sobivale reisile.

Üldjuhul ei tohiks reisi väljumisaeg muutuda rohkem kui 15-30 minutit ning kõikide muudatustega saab tutvuda praamid.ee veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles