Ulmefilm saab tõeks: spordijalatsid nöörivad end ise kinni (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikujalatseid Eesti spordipoodidest esialgu otsida ei tasu.
Tulevikujalatseid Eesti spordipoodidest esialgu otsida ei tasu. Foto: Nike

Spordiettevõte Nike andis teada, et toob novembrist turule uued spordijalatsid, mis nöörivad end ise kinni. Eesti turule uued botased tõenäoliselt lähiajal siiski ei jõua.

Tundub, et ulmefilmidest tuntud fiktsioon on tõeks saamas, sest peagi tuleb Nike välja botastega, mis nöörivad end ise kinni. Nende kandja võib end tunda nagu Marty McFly menufilmis «Tagasi tulevikku II», kus jooksjad hüppavad Nike’i märki kandvatesse jalatsitesse, mis sulguvad ja avanevad ise.

Nike’i uued spordijalatsid tulevad turule novembri lõpus ja kannavad nime Hyperadapt 1.0. Botaste tallas olev sensor tunneb ära, kui tugevalt tossud jalas on. Kui vaja, on võimalik jalatseid aga ka ise parajaks reguleerida. Nii saab näiteks vältida jala libisemist botases. Uusi botaseid tutvustas Nike selle aasta alguses ja nüüd andis ettevõte teada, et need tulevad turule 28. novembril. Botaste hind veel teada ei ole.

Eestis uusi spordijalatseid Nike’i esindustest siiski otsida ei tasu. «Võib juhtuda, et mõne aja möödudes on ka kõigile kättesaadav, aga julgen öelda, et novembris neid jalatseid Eestisse veel ei tule,» rääkis Nike’i jalatsi kategooria juht Mihkel Siim. Tema sõnul võib kümmekond paari uusi tosse müügile tulla küll näiteks  Tokyosse, New Yorki ja ehk ka Londonisse või Pariisi, kuid laiatarbekaup need esialgu ei ole.

«Tõenäoliselt ühelgi Eesti inimesel neid kätte saada hetke seisuga ei õnnestu. Kui päev varem kaupluse ukse taga oodata, siis võib ju õnne olla, aga välja müüakse need tõenäoliselt minutiga, kui mitte varem. Netist neid veel tellida ei saa ja meie regiooni need lähiajal veel müügile ei tule,» lisas Siim.

Uue jalatsi turuletoomise eesmärk oli tema sõnul eelkõige näidata, et tulevikejalatsite tootmine on tänapäeval ka tegelikult võimalik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles