Eestlaste leiutis – WC-paberile kantav geel

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geeli pudelid.
Geeli pudelid. Foto: SATU

Eestis registreeritud ettevõte SATU Cosmetics Oy toob koostöös Ungari firmaga Saksamaal ja Ungaris turule uuendusliku hügieenitoote, milleks on niisutav geel tualettpaberile panemiseks.
 


Ungari tervishoiuamet on geeli heaks kiitnud ja kõik vajalikud sertifikaadid selle tootmiseks on olemas. SATU Cosmetics juhatuse liige Siim Saat ütles, et 2011. aasta jooksul on plaanis jõuda ka Eesti, Soome ja Rootsi turgudele. Eestis on seni läbirääkimisi peetud Selveri ja Kaupmehega.

Tegemist on geeliga, mis kantakse tualettpaberile enne selle kasutamist. Niisutav geel sisaldab koostisaineid, millel on nahka hooldavad omadused. «Näiteks allantoin on hästi tuntud oma taastava toime poolest, pantenool on nahka toitev ja E-vitamiin suurepärane antioksüdant,» selgitas Saat.

Ta lisas, et geel parandab isiklikku hügieeni, mis omakorda aitab kaasa tugeva immuunsüsteemi tagamisele. Samuti hoiab geeli kasutamine ära võimaliku nahaärrituse, ebameeldiva lõhna, aitab hoida aluspesu puhtana ning kaitseb seda ka higist põhjustatud kahjustuste eest.

Saat rääkis, et taolist geeli on tahetud USAs välja töötada juba 1975. aastast alates ja hiljem ka Soomes, kuid alati on komistatud geeli tiheduse otsa. «Meie geel püsib paberil kuni viis minutit ja on seetõttu kasutuskõlbulik,» lausus ta.

Nimetatud geel konkureerib immutatud salvrättidega, mida ei saa aga potist alla lasta ega loodusesse jätta, sest need ei lagune, selgitas Saat.

«Tunnistan, et mind on selle toote pärast aasitud küll ja sellega harjumine võtab aega, aga usun, et see on vajalik ja võetakse peagi omaks nii Eestis kui kaugemal,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles