Tesla kaevati kohtusse liiga laiskade autode pärast (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla.
Tesla. Foto: Caro / Thomas Ruffel

Üle saja Tesla-omanikust norraka on kaevanud USA autotehase kohtusse, sest auto ei kiirenda nii hästi kui lubatud.

126 norrakat on kaevanud Tesla kohtusse, sest autod ei kiirenda nullist sajani 3,3 sekundiga, nagu automüüja lubanud on, kirjutab Local.

«Peamine probleem on selles, et tarbijad tahavad saada kompensatsiooni, sest autodel on vähem hobujõudu kui lubatud,» kommenteeris advokaat Kaspar Thommessen. Autoomanikud kaebasid seega Tesla kohtusse tarbijaõiguste rikkumise eest.

Vaidlus käib Tesla S P85D üle. Tegemist on sedaaniga, millel peaks olema 700 hobujõudu ja erakordne kiirendusvõime. Tarbijad on aga pahased, sest nende sõnul on autol ainult 469 hobujõudu ja kiirendus pole selline kui lubatud.

«Mõned ütleks, et see on vaid vingumine,» kommenteeris Tesla autot omav Frode Fleten Jacobsen. «Tegelikult on aga paljud inimesed ostnud selle auto oma säästude eest ja maksnud selle eest, et neil oleks 700 hobujõuga auto.» Mehe sõnul maksis ta auto eest 873 900 Taani krooni, mis teeb umbes 94 000 eurot.

Tesla Norra esinduse kinnitusel vastab aga auto lubadustele.

«Tesla S P85D müügiinfos on kirjas, et ta saavutab kiiruse nullist sajani 3,3 sekundiga. Kui meie testisime autot, siis saime ajaks lausa 3,1 sekundit,» rääkis Tesla pressiesindaja.

Norras on elektriautod vabastatud maksudest. Tänu sellele on see üks suurimaid Tesla turge. Ettevõte on müünud sel aastal üle 1600 auto.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles