Parimad energiasäästu ideed tulevad põhjast

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säästva energia võistluse KICkoff võitis sel aastal Eesti firma PolarSol.
Säästva energia võistluse KICkoff võitis sel aastal Eesti firma PolarSol. Foto: Tehnopol

Poola pealinnas Varssavis selgitati möödunud nädalal välja parimad uuslahendused probleemile, mis on eriti aktuaalne meiesugustele põhjamaistele elanikele ja ettevõtetele – kuidas säästa üha napimaks ja ühtlasi kulukamaks muutuvat energiat.

«Probleem on suur, kuid eesmärk on lihtne: Euroopa säästliku energia tulevik. Edu tagab innovatsioon: uudsed ideed, tooted ja lahendused, mis toovad kaasa tõelised muudatused, uued ettevõtted ning uuendusmeelsed inimesed, kes toimetavad need turule,» kõlas säästva energia võistluse KICkoff korraldaja, energiavaldkonna innovaatori KIC InnoEnergy üks juhtmotodest.

Ja kes vajab energiasäästu rohkem, kui keegi, kes teab, mida tähendavad talvekülm, lumi, päikeseta päevad ja jäine tuul? Ikka meie ise – põhjamaa inimesed. Nii ei tulnud paljudele ilmselt üllatusena, et Kesk- ja Ida-Euroopa parima säästuideega pärjati just nimelt Soome-Eesti ettevõte PolarSol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles