17 asja, mis on viimse detailini lihvitud ja mida pole mõtet enam edasi arendada (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahvel
Kahvel Foto: SCANPIX

Mõned esemed on nii ajatud, tuttavaks saanud ja lihtsasti kasutatavaks tehtud, et pole mingit mõtet hakata neid ümber tegema ja paremaks muutma.

  1. Kirjaklamber – kolm korda painutatud traadijupp on just täpselt see, mida vajad, et oma paberid korralikult üksteise külge kinnitada, kirjutas Business Insider.
  2. Mikroriiv – põhimõtteliselt on see nagu suurendatud küüneviil. Terav ja kerge ese on ideaalne tsitruseliste või vürtside riivimiseks.
  3. Levi’se teksapüksid number 501 – originaalne lõige on piisavalt mugav ja jätab liigutamiseks palju ruumi. Need püksid olid head 100 aastat tagasi ja on ka täna.
  4. Bic’i pastapliiatsid – need on odavad ja samal ajal kestvad ning usaldusväärsed.
  5. Lusikas ja kahvel – söögiriistad on samad püsinud juba tuhandeid aastaid, tõenäoliselt sellepärast, et nad saavad oma ülesannetega ideaalselt hakkama.
  6. Märkmik – andmeid täis maailmas, kus põhiliselt kasutatakse klikkimist, on siiski veel koht valgetele paberlehtedele ja pliiatsile – need on ajatud.
  7. Taskuga T-särk – Hea viis kuhu korraks käest mõni asi ära panna, sinna saab asetada nii dokumendi, telefoni kui ka väiksema märkmiku, millest enne juttu oli.
  8. Topelt teradega riiv – sellel riivil saab juustutükki nühkida mööda riivi üles ja alla ning riivjuust tekib mõlemat pidi toimides, sest terad on kahes suunas – töö saab tehtud topelt kiirusega.
  9. Klammerdaja – lihtne, mõnusalt raske ja ajatu väljanägemisega abimees.
  10. Plekkpurgid – purgid, kuhu avaneva osa plekitükk kinni jääb, lasti tootmisesse 80ndatel, et asendada äratõmmatava avaga purke. Uue purgi süsteemi nimetatakse lausa geniaalseks.
  11. Kleepuvad märkmepaberid – ruudukujulisele liimitud äärega märkmepaberile pole endiselt veel vastast
  12. Püstol Colt M1911 – iga uuem käsitulirelv on inspiratsiooni saanud just sellest. Relv on kuldne kesktee kõigest heast, nii disaini kui töökindluse osas.
  13. Jeep Wrangler – tugeva väljanägemisega auto on just see, mille peale inimesed mõtlevad, kui nad tahavad otse looduse keskele sõitma minna, Jeep oleks üks ideaalne variant.
  14. Maglite’i taskulamp – pole olemas vastupidavamat varianti taskulampidest, just see sama ese seab kõrged standardid ka teistele lampidele.
  15. Huulepulk – selle kuju on pikalt püsinud samasugune, on ka alternatiive, kuid pulga kuju on alati jäänud. Selle ülesehitus on lihtne ja toimiv, just nii nagu peakski.
  16. Raseerija – Viis, kuidas raseerimine ei ole muutunud aastakümnetega, tooteid küll uuendatakse aeg-ajalt, aga põhimõte jääb samaks.
  17. All-Star ketsid – 99-aastased jalanõud rõhuvad lihtsusele ja on nii jõudnud üle kogu maailma. See on kiiresti muutuvas moemaailmas väga haruldane.
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles