Kolm toiduainet, mille hind näitab Soomes aina langustrendi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Soome majandusuuringute keskuse PTT andmeil on mõnede toiduainete, näiteks liha, piima ja leiva hind jätkuvas languses, samas kui puu- ja juurviljade ning marjade hind tõuseb pidevalt.

PTT esindaja Kyösti Aravuori sõnul on teatud toiduainete hind püsinud juba mitu aastat languses, kuid analüütikud hoiatavad, et mõned toiduained võivad lähikuudel veelgi kallineda, vahendab Yle uudisteportaal.

«Tugev konkurents ning impordi suurenemine on viinud piimahinna alla rohkem kui prognoositi,» tõdes Aravuori. Sama toimub mitmete teraviljatoodetega, kuid ka lihaga.

Puu- ja juurviljad on aga Soomes hinda läinud ning nende maksumus näitab tõusutrende, lähiajal toodete odavnemist ei paista.

Aravuori arvates on toiduainete hinna langustrend mujal Euroopas pigem peatunud, samas kui Soomes jätkub see veel mitmetel järgnevatel kuudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles