Läti toiduamet avastas tonnide viisi aegunud maiustusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läti toidu- ja veterinaaramet tuvastas, et ettevõtte Triom laos Jelgavas käib aegunud toiduainete aktiivne ümbersildistamine ja -pakendamine.

Amet avastas ligi kümme tonni tähtaja ületanud maiustusi - kompvekke, šokolaadi, küpsiseid, mille «parim enne» oli läbi saanud.

Kontrolli käigus saadud teave osutab sellele, et Triom tarnis tooteid laiale ostjaskonnale, sealhulgas Läti peokettidele Maxima, Rimi, Mego ja Elvi, ütles ameti esindaja Ilze Meistere.

Inspektorid leidsid laost mitmesuguseid lahusteid ja värvieemaldusvahendeid ning muid vahendeid, mida kasutati algse markeeringu kõrvaldamiseks. Lisaks võeti ära 26 kuupäevade ja partii numbritega pitsatit, mida kasutati toiduainete ümbermärgistamiseks.

Laos pakiti kaupu ka ümber - aegunud toiduained pakiti ümber ning neile löödi peale uus «parim enne» kuupäev ja partii number, samuti varustati need uute saatedokumentidega.

Meistere märkis, et see on seni suurim avastatud toiduainete ümbermärgistamisskeem.

Tegevuse mõõtmeid näitab kas või kasutavad tehnilised vahendid ja võltsimise kvaliteet - järeletehtud markeeringut oli sama hästi kui võimatu eristada algsest. Seda sai teha vaid kontrolli ajal, kui avastati algse markeeringuga pakendid ja eemaldatud markeeringuga pakendid.

Kasutati spetsiaalselt valitud kirjatüüpe ja eri mõõtu kaste, mis olid valitud algsete eeskujul ja kaetud tootja kaubamärgiga.

Veterinaar- ja toiduamet palus tuvastatud kaubandusettevõtetel tooted tagasi saata.

Seaduserikkumine tuvastati koostöös politsei majanduskuritegude peavalitsusega.

Ettevõtte Triom tegevus peatati ja algatati uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles