Soomlaste õlleralli Eestis kogub tuure (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinakohver.
Viinakohver. Foto: Peeter Langovits

Soomlased toovad välismaalt aina enam  kaasa alkoholi ja peamiselt on tegu n-ö õlleralliga Eestist.

Soome terviseameti andmetel on võrreldes 2015. aastaga välismaalt toodud alkoholi kogus kasvanud 14,1 protsenti, kirjutab Yle. Aastas toovad soomlased välismaalt kaasa 81,1 miljonit liitrit alkoholi.

Soome terviseameti uurija Thomas Karlssoni sõnul on kuue protsendi võrra kasvanud reisid Eestisse ja osalt on selle põhjuseks ka nö õlleralli.

«Enamik alkoholist tuuakse jätkuvalt Eestist, kus see on märkimisväärselt odavam. Me teame, et reisijad tulevad koos alkoholiga ja seda tuuakse kaasa rohkem kui seni. Nii kasvab alkoholieksport igas mõttes,» rääkis Karlsson.

Ameti statistika näitab, et eriti armastavad soomlased kaasa osta õlut. Mullu viidi Soome 58,7 miljonit liitrit õlut ja see kogus kasvas aastaga kümme protsenti. Välismaalt toodi Soome 14,1 miljonit liitrit long drinke, mida on 43 protsenti enam kui mullu. Siidri ostmine aga vähenes 1,4 protsenti ning Karlssoni arvates võis selle põhjuseks olla mullu laevadel tehtud sooduskampaaniad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles