Suur taksofirma tõstab hinda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Taksofirma AS Tulika Takso teatas klientidele, et tõstab alates novembrist sõidualustustasu 5,48 protsenti 3,85 euroni; sõidukilomeetri hind jääb esialgu muutmatuks. Ka konkureeriv firma Saksa Takso plaanib sama.

Uue hinnakirja kehtima hakates kallineb iga taksosõit 20 sendi võrra, teatas Tulika kirjas klientidele. Kui praegu kehtiva hinnakirja kohaselt maksab sõidualustustasu 3,65 eurot, siis novembrist hakkab see maksma 3,85 eurot.

Kilomeetri hind jääb ettevõtte autodes 0,69 eurole kilomeetri eest päevasel ajal ja kella 23st 6ni 0,8 eurole. Ajatariif jääb 11,82 eurole tunni eest.

«Järgime peamiselt konkurentide tegevust hinna kujundamisel,» teatas Saksa Takso tegevjuht Andrea Green. Tema sõnul tõstis Tulika Business hinda juba pea kuu aega tagasi, sellest tulenevalt on ka Saksa Takso plaaninud korrigeerida oma Executive klassi hinda. «Kuna, kui palju ja millist hinda, on alles arutusel,» sõnas Green.  Executive klassis on kasutusel kuni neli aastat vanad Mercedes Benz e-klassi sõidukid ning Greeni sõnul on nende eesmärgiks pakkuda linna luksuslikumat teenust.

Driver klassi sõidukite hindu hetkel plaanis muuta ei ole. «Usume, et tellimisnumbreid see eriti mõjuta, kuna muutus  üksikreisija jaoks pole märkimisväärse suurusega,» oli Green veendunud.

«Kuigi hinnatõus oleks taksojuhtide sissetulekute parandamiseks väga vajalik, siis momendil sellist plaani pole,» ütles Elektritakso juht Ermo Kontson. Ta rõhutas, et seda ei saagi teha, sest ollakse ebavõrdses konkurentsi seisus sõidujagamisteenust pakkuva Taxify ja Uberi vastu. «Nende süsteem rikub massiliselt seadusi, mille tulemusel nad hoiavad palju kokku maksude mitte maksmise ja reeglitest tulenevate kulude mitte maksmise pealt. Sammuti on neil eelis hinna vassimisel,» selgitas Kontson. Kuna sõidujagajad ei pea tema sõnul kinni pidama taksomeetri taatlemise reeglites, siis saavad nad kliendile jätta eksliku mulje, justkui nad oleks odavamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles