Eraisikud ei saa USAsse üle poole kilo kaaluvaid pakke saata

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postipakk.
Postipakk. Foto: /AP

Ameerika Ühendriikide sisejulgeoleku amet on kehtestanud kõrgendatud terrorismiohu tõttu täiendavad turvameetmed ja piirangud rahvusvahelises lennuliikluses, mistõttu ei saa eraisikud üle 500 grammi kaaluvaid pakke saata.


Piirangud laienevad kõigile Ameerika Ühendriikidesse adresseeritud ja lennutranspordiga edastatavatele postisaadetistele, teatas Eesti Post.

Nimetatud piirangute tõttu ei ole võimalik kuni 10. märtsini 2011 eraisikutelt vastu võetud 500 grammi või üle selle kaaluvaid postisaadetisi Ameerika Ühendriikidesse edastada. Eraisikutena käsitletakse antud juhul ka neid juriidilisi isikuid, kellel puudub Eesti Postiga lepinguline suhe.

Juriidilised isikud, kellel on kehtiv lepinguline suhe Eesti Postiga, saavad edastada nimetatud perioodil ka 500 grammi ja enam kaaluvaid postisaadetisi, kuid täiendavate turvameetmete kehtestamise tõttu võib nende teel oleku aeg tavapärasega võrreldes pikeneda.

Äraklientidel, kes soovivad saata saadetisi ja neil puudub kehtiv leping Eesti Postiga, palutakse pöörduda klienditeeninduskeskuse poole. Eraisikutel soovitatakse aga saadetised pakendada mitmeks alla 500 grammi kaaluvaks pakiks.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles