Korteriomanikud võivad ühistult remondiraha tagasi nõuda

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallitanud korteri omanik võib ühistult tehtud remondiraha sisse nõuda.
Hallitanud korteri omanik võib ühistult tehtud remondiraha sisse nõuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui ühistu ei nõustu hädavajalikku remonti tegema, siis lubab seadus korteriomanikel, keda probleem eriti puudutab, selle oma raha eest ära teha lasta ning hiljem kulud ühistult tagasi nõuda, kuni selleni välja, et tasaarveldus tehakse kommunaalkulude mittemaksmisega.

Mõni aasta tagasi lasi üks Tallinnas Raua tänaval asuva maja elanik oma raha eest  korda teha hallitavad katusekonstruktsioonid ning nõudis summa hiljem ühistult sisse, vahendab ERR «Aktuaalset kaamerat».

Kuna ühistu keeldus 10 000 eurot maksmast, otsustas omanik hakata tegema tasaarveldust ühistule kommunaalkulude mittemaksmisega. Kohtuvaidlus jõudis välja riigikohtusse, kus  jõuti  seisukohale, et korteriomanik saab selliseid kulusid tasaarvestada.

Korteriühistute liidu juhatuse liige Urmas Mardi ütles, et seda seadusest tulenevat õigust kasutatakse tõepoolest suhteliselt vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles