Maanteeamet: tehnoülevaatuse mitteläbimine ei ole enam katastroof ega häbiasi (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoülevaatus. Foto on illustratiivne.
Tehnoülevaatus. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Eile saadeti  kooskõlastamisele liiklusseaduse eelnõu, millega tehakse tehnoülevaatuse korda paindlikumaks. Maanteeamet on muudatustega rahul.

«Leevendusega, mis annab väiksemate puuduste korral inimestele aega sõiduki parandamiseks, antakse sõiduki kasutajatele sõnum, et sõiduki tehnoülevaatusel mitteläbimine ei ole katastroof ega häbiasi,» ütles Maanteeameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra.

Vahtra sõnul läheb pärast vea avastamist ikkagi elu edasi. «Autoga saab sõita, aga see tuleb korda teha ja uuesti ülevaatuspunktis ette näidata,» sõnas ta. «Kuna esmase tehnoülevaatuselt läbikukkumisega väiksemate puuduste korral ei rakendata sisuliselt liiklemiskeeldu sõidukitele, siis ülevaatajatele peaks kaduma surve auto korrasolevaks tunnistada ja nad  saavad ülevaatusel üles märkida kõik sõidukil esinenud puudused.»

Järgneval korduval tehnoülevaatusel kontrollitaks Vahtra sõnul esinenud puuduste kõrvaldamist ja kui neid on rohkem üles märgitud, siis tulevikus peaks see tähendama rohkem korrasolevaid sõidukeid Eesti teedel.

Maanteeameti tehnoosakonna juhataja arvates kõrvaldab sõiduautode tehnoülevaatusele esitamise korra muudatus inimeste jaoks eelneva süsteemiga kaasnenud probleemi, et sõidukiga pidi teatud juhtudel kuupäevade ja numbrimärgi ebakõla tõttu aastas kaks korda ülevaatusel käima.

«Lisaks muutub süsteem lihtsamaks, inimestele mugavamaks ja on kõigil sõidukite kategooriatel ühesugune. Ka tekib nüüd võimalus, et sõiduauto ja järelhaagisega ülevaatusele minnes saab mõlemale korraga tehnoülevaatuse ära teha,» ütles Vahtra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles