Väikekoha rahvast hakatakse bussiga suurde linna poodi viima

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus.
Maxima kauplus. Foto: Lukas Balandis/Scanpix Baltic

Narva-Jõesuu ainus suurem Maxima kauplus, mis eelmisel nädalal suleti, avatakse pärast remonti taas alles detsembris. Seni aga pakuvad kohalikud võimud inimestele võimalust kaks korda nädalas tasuta Narvas kauba järel käia.

Remonditööde ajaks paneb Narva-Jõesuu linnavalitsus Narva-Jõesuu ja Narva vahele käima bussi, mis viib soovijad Narva Fama kaubanduskeskuse juurde, kirjutas Põhjarannik.

«Loodame, et tänu võimalusele tasuta Narva ja tagasi sõita saavad linnaelanikud mugavalt kõik oma vajalikud ostud sooritada. Teisipäeviti ja reedeti sõidab buss Narva-Jõesuust välja kell 8.30 ning suundub Narvast tagasi kell 11.30,» ütles Narva-Jõesuu linnapea Iraida Tšubenko.

Linlased on mures

Peale suletud Maxima kaupluse on Narva-Jõesuus veel vaid üks väike poeke − Sepa tänaval asuv Kuldne Kala −, kus pakutakse esmatarbekaupu. Ent kohaliku pensionäri Valentina sõnul ei ole sealne sortiment kuigi suur, ruum aga on väike ja müüjaid vähe. «Ja hinnad on tunduvalt kõrgemad.»

«See on suur probleem,» ütles Valentina 2830 elanikuga linnas kujunenud olukorra kohta. «Meil siin on väga palju vanureid, kes liiguvad ringi tugiraamide ja keppidega või ei kõnni üldse. Kuidas nad Narva sõidavad, kui neil miski meie väikeses kaupluses saamata jääb?»

Loe täispikka lugu Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles