Itaalia avaliku sektori töötajad käisid tööajast lulli löömas (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad registreerisid end tööle ning lahkusid siis, et linna pea oma isiklikke asju ajada.
Töötajad registreerisid end tööle ning lahkusid siis, et linna pea oma isiklikke asju ajada. Foto: SCANPIX

Peaaegu kolmandikku Sitsiilia linna avaliku sektori töötajatest on süüdistatud pettuses, kui avastati, et nad puuduvad töölt põhjuseta.

Sitsiilia ühes suuremas linnas Milazzos tehti juurdlus, millest selgus, et 59 avaliku sektori töötajat registreerib end tööle ning lahkub siis, et linna peal oma isiklikke asju ajada, kirjutab The Local.

Süüdistuses seisab veel, et osa töötajaid märkis tööle saabunuks ka oma kolleegi, kes tööle ei ilmunud. Seitsmekuist juurdlust juhtis riigiprokuratuur ja selleks kasutati viit salakaamerat.

Osa töötajaid jälitati, kui nad olid varem töölt lahkunud. Selline tegevus andis uurijatele selge pildi, mida töötajad töö ajal teevad.

Üks töötaja treenis korvpallivõistkonda, üsna paljud käisid poes ostlemas ja mõni käis lihtsalt jalutamas.

Oli ka neid, kes veetsid oma tööaja kohalikus pubis ja mõned käisid sel ajal massööri juures.

Juurdluse käigus puudusid töötajad kokku üle tuhande tunni. Milazzo linnapea Giovanni Formica sõnul kavatsevad nad olla puudunud töötajate suhtes karmid.

Lisaks kriminaalmenetlusele võivad mõned töölised kaotada ka oma töö ja mõned peavad puudutud töötunnid kinni maksma.

Massiline töölt puudumise probleem tõusis Itaalias esile eelmise aasta oktoobris, kui riigi põhjaosas asuvas San Remo linnas arreteeriti 35 inimest.

Pärast seda on ka teistes linnades leitud puudujatest töötajaid ning Itaalia valitsus on lubanud sellele halvale harjumusele lõpu teha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles