Tallinki laeval suri terviserikke saanud reisija

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M/S Superstar.
M/S Superstar. Foto: Stanislav Moshkov

Täna 13:30 Tallinnast Helsingi suunal startinud M/S Superstar pidi keskealise soomlasest reisija terviserikke tõttu kümme minutit pärast väljumist sadamasse tagasi pöörduma. Päästjatel inimest päästa ei õnnestunud.

«Tegu on Tallinn-Helsingi kiirliinil sõitva laevaga Suprestar, mis siis graafiku järgselt väljus 13:30 Tallinna sadamast, kuid keeras kümme minutit pärast väljumist otsa ringi, sest ühel reisijal tekkisid terviseprobleemid,» kommenteeris Tallinki pressiesindaja Luulea Lääne. Lääne sõnul alustas laevapersonal koheselt ka elustamist ning kutsuti kiirabi.

«Kuid kahjuks väga pikaajaline esmaabi andmine ka professionaalsete meedikute poolt, kes siis Eesti poolt peale tulid, tulemust ei andnud,» tõdes Lääne.

Laeva väljumine on nüüdseks viibinud poolteist tundi. «Ilmselt nüüd lähiajal laev saab siiski väljuda,» sõnas naine. Ta lisas, et pardal olevaid inimesi on teavitatud põhjustest, miks laev tagasi pöördus ja miks väljumine viibib. «Väga pikalt ei olnud ka võimalik öelda, millal see väljumine saab toimuma, sest see sõltus kõik sellest esmaabi andmise protsessist. Seetõttu oleme me tänulikud teistele reisijatele nende kannatlikkuse ja mõistmise eest. Ja muidugi avaldame lahkunu omastele kaastunnet.»

Seoses õnnetusega on Superstari õhtustes reisides graafiku muudatus. Superstari väljumisajad on nihkunud tund aega hilisemaks.

19:30 Tallinnast väljuma pidanud laev väljub 20:30

22:30 Helsingist väljuma pidanud laev väljub 23:30

«Neid inimesi, kes on nendele reisidele pileti ostnud, oodatakse ka siis vastavalt tavapärasest tund aega hiljem sadamasse.» Reisijatega on ühendust võetud ka SMSi teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles