Kuidas valida kontsakingi, mis ei väsitaks jalgu?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sobivate kõrgete kontsa kingade valimisel on kontsa pikkus väga oluline faktor.
Sobivate kõrgete kontsa kingade valimisel on kontsa pikkus väga oluline faktor. Foto: Caro / Olaf Jandke

Podiaater avaldas kolm põhimõtet, mida tuleks kontsakingade ostmisel meeles pidada.

Ideaalse kinga, mis ei hõõruks jalga ega tekitaks ville, leidmine sõltub paljuski jala kujust, vahendab The Independent.

Nõuandva podiaatri Emma Supple'i sõnul on osa naisi loodud kõrge kontsaga kingi kandma, samas on ka neid, kes ei suuda kontsadel mõnda sammugi teha.

Selleks, et aru saada, kumba tüüpi sa oled, soovitab Supple kasutada kolme kontsakõrguse valimise põhimõtet.

Supple'i sõnul sõltuvad põhimõtted jala ja jalalaba vahelise kondi painduvusvõimest.

«Kui kontsluu paindub lõtva jalga sirgelt hoides ettepoole, siis on su jalg keskmisest liikuvam ja sul on kergem kontsakingi kanda,» kommenteeris ta.

Supple toob välja, kuidas oma kontsluu painduvust mõõta ja kui kõrge kontsaga kingad valida:

Võta jalanõud jalast, istu ning tõsta üks jalg enda ette. Ära hoia jalga pinges. Kui su jalalaba ja jalg moodustavad teravama nurga, siis sobivad sulle pigem madala tallaga jalanõud. Samas, kui su jalalaba ja jalg kulgevad sirgelt, siis oled sündinud kõrgete kontsadega kingade kandja.

Et leida enda jaoks ideaalne kontsa kõrgus, hoia jalga samas asendis, kui eelmises punktis õpetatud, kuid abivahenditena tuleb kasutusele võtta pliiats ja mõõdulint. Lase sõbral lindiga mõõta vahe kannast pliiatsini, mis on paigutatud varvaste juurest jala poole. Pliiats ja mõõdulint peavad kokku saades moodustama jala suhtes 90-kraadise nurga.

Mõõdulindiga saadud pikkus ongi sinu jaoks ideaalne kingakontsa kõrgus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles