Eestlased on kaartide saatmisel maailmas teisel kohal

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkaart Pullapää tippust.
Postkaart Pullapää tippust. Foto: Tiina Alasoo

Valentinipäeva kaartide aktiivse postitamise ajal on huvitav märkida, et postcrossingu kasutajaid on Eestis 100 000 elaniku kohta 138, mis näitab, et Eesti on kaartide saatmisel Soome järel teisel kohal, järgnevad Leedu, Holland ja Macau.


Ülemaailmsesse postkaartide saajate ja saatjate võrku on ennast registreerinud paljud eestlased. Kui on soov saada huvitav kaart mõnest maailmanurgast, tuleb eelnevalt
ise postitada kaart postcrossingu veebilehelt saadud aadressil.

Registreerimine kohustusi ei too, kuid sellega kaasneb võimalus, et postkasti saabub tervitusi paljudest põnevatest paikadest, teatab Eesti Post.

Veebilehe www.postcrossing.com <http://www.postcrossing.com/> kaudu on saadetud
juba üle 6 miljoni postkaardi. Eesti 1773 kasutajat on teele pannud üle 85 000 postkaardi. Aktiivseim riik on USA, kus kasutajate arv on ligikaudu 30 000, Soomes on liitunuid 11 600, Saksamaal 13 600, Lätis 1200.

Postcrossing'u looja on Portugalist pärit Paulo Magalhces, kellele meeldib postkaarte nii saada kui saata. Alates 2005. aastast on kaartide vahetamisega ühinenud ligi 203
000 huvilist 202 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles