Päiksejaamaga metsatalus jääb petrooleumilamp jõude seisma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paarikümne aasta eest oli Virumaal asuv Kõrve talu tõeline haruldus – kui mujal vaadati telerist «Santa Barbarat», siis seal veedeti õhtuid petrooleumilambi valgel. Seda majapidamist võib taas haruldaseks nimetada, sest juba kuu aega kasutatakse selles metsatalus vaid päikeseenergiat.

Kuigi nüüd ei tohiks enam nii pea elektrikatkestusi tulla, ei usu perenaine, et lisaks triikmasinale, keedukannule ja telerile hakkaks ta uusi kodumasinaid soetama. «Pesu olen ma harjunud käsitsi pesema ja meil on selline pruunikas (rauarikas – toim) vesi, et see vist rikuks masina ka  kohe ära,» arvas ta. Pealegi on Elektrilevi päiksejaama rajades arvestanud sellega, et majapidamise voolutarbimine ei muutu. «Öeldi, et kui tahame midagi juurde osta, siis tuleb neile sellest teada anda, et saaks voolu tugevamaks teha,» rääkis naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles