Elektroonikapood loobus täielikult kilekottidest

Maria Joost
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euronics lõpetas kilekottide kasutamise.
Euronics lõpetas kilekottide kasutamise. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Septembris lõpetasid Euronicsi kauplused kilekottide väljastamise klientidele ning edaspidi on kõigil võimalik oma oste kanda korduvkasutatavates ostukottides või loodussõbralikes paberkottides.

«Oleme võtnud sihiks oma ettevõtte ökoloogilist jalajälge järk-järgult vähendada ning kilekottide kaotamine Euronicsi kaupluste kassadest aitab seda eesmärki kahtlemata saavutada,» selgitas Euronicsi jaekaubanduse- ja turundusdirektor Veiko Poolgas. «Usume ja loodame, et kliendid jagavad meiega samu väärtusi ning ostukott leiab hiljem praktilist kasutust ka näiteks toidupoes, turul või mujal majapidamises,» lisas Poolgas.

Vastavalt Euroopa Liidu pakendi- ja pakendijäätmete direktiivile on alates 2018. aastast keelatud tarbijale kaupade müügikohas tasuta õhukeste kilekottide jagamine. Uuringute andmeil võtab iga Euroopa Liidu kodanik aastas kasutusele aga ligemale 200 plastikkandekotti, mille hulka kuuluvad nii õhukesed kui ka paksud kilekotid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles