Tuntud kiirsöögikoht sai Lätis räpakuse tõttu karistada (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KFC on Lätis üks söögikoht, mis tuli ajutiselt sulgeda.
KFC on Lätis üks söögikoht, mis tuli ajutiselt sulgeda. Foto: Michael Dwyer/AP

Lätis räpakusega silma paistnud tuntud kiirsöögikoht Kentucky Fried Chicken (KFC) pidi oma uksed sulgema ja kohalikud ametivõimud otsustasid toidukohta ka trahvida.

Kui Läti sotsiaalmeedias hakkasid eelmisel kuul levima fotod Riias tegutsenud kiirsöögikoha KFC valitsenud mustusest, siis tegi kohalik toidu- ja veterinaaramet seal kontrolli, kirjutab TVnet. Kontrolli ajal tuvastati hügieeninõuete rikkumisi ning ettevõttele määrati 400-eurone trahv. Varem on firmat juba kaks korda samal põhjusel karistatud.

Toidukoha esindaja Lätis ja Leedus Jouza Berlizkas teatas, et ettevõtet süüdistatakse alusetult hügieeninõuete mittetäitmises. 1. oktoobril sulges KFC Riias oma uksed, aga nüüd avatakse see taas. Berlizkase sõnul õpetati vahepeal personali välja ja nüüd töötavad kõik nii, nagu peab. Riia restorani rajamine läks ettevõttele maksma pool miljonit eurot, üle maailma on KFC-l 18 000 söögikohta. Lähiajal on ettevõttel plaanis laieneda ka Eestisse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles