Suurimad vead, mida teed sotsiaalmeedias profiilipilti valides

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peopilti pole hea mõte profiilipildina kasutada.
Peopilti pole hea mõte profiilipildina kasutada. Foto: Maksim Toome

Öeldakse küll, et raamatut pole ilus selle kaane järgi hinnata. Sotsiaalmeedia profiilipilt võib sinu kohta aga nii mõndagi öelda.

Neid kaheksat viga vältides on sul palju tõenäolisem tööle saada, sest kui tööandja taustauuringut teeb, jõuab ta üsna tihti ka sinu profiilipildini, isegi kui konto ise pole avalik, kirjutas Business Insider.

Profiilipilt ei pea aga ainult sotsiaalmeedias olema. Samad reeglid kehtivad ka CV, firma kodulehel või e-mailis oleva pildi kohta.

  1. Nostalgitseja: Kas sul on mõni väga armsaks saanud vana foto, millest pole kuidagi võimalik üle saada ja sa lihtsalt pead seda oma profiilipildina kasutama? On viimane aeg endale teadvustada, et see peaks minema arvutis kausta «arhiveeritud». Pea meeles, et pilt peab näitama seda isiksust, kes sa oled praegu.
  2. Peoloom: Meile kõigile meeldib väljas käia ja lõbutseda. Pohmakapildid aga võiks siiski jätta vaid oma lähiringi inimeste jaoks, sotsiaalmeedia pole selleks õige koht. On hea mõte natuke end tagasi tõmmata ja eemaldada kontolt meeletud peopildid.
  3. Vari: Sinu profiilipilt peaks aitama inimestel aru saada, kellega on tegu. Mõistatuslik, pime, või ülemäära tuunitud pilt, kus nägu pole peaaegu tuvastatavgi, peaks olema täielikult välistatud.
  4. Poissmees: Sinu pilt peaks väljendama professionaalsust ja andma edasi usaldusväärsust, mitte kutsuma kohtingule. Kui sulle tundub, et sinu profiilipilt sobib pigem kohtingusaitidele, siis tõenäoliselt pole see sobiv mujale.
  5. Kulmukortsutaja: Proovi hoida oma emotsioone kontrolli all. Sinuga kontakti otsivad inimesed tahavad eest leida pigem toreda kui hullu inimese.
  6. Loomaarmastaja: Juhul kui sa pole just loomaarst, siis kaalu selle pildi vahetamist, kus oled koos koera või kassiga. Kui tahad jätta professionaalset muljet, siis loomapilt võib seista sinu ja su unistuste karjääri vahel.
  7. Enekakunn: Kui on raske vältida iseendast piltide tegemist, siis vähemalt hoia need suurema avalikkuse eest eemal. Pildile jäänud välja sirutatud käsi jätab pigem amatöörliku mulje.
  8. Näotu: Kui plaanid pildi üleslaadimise pooleli jätta, siis jääd ilmselt paljust ilma. Mis saaks sind veel paremini reklaamida, kui mitte su enda nägu. Lae endast üles sobilik pilt ja sul on palju suurem tõenäosus saavutada seda, mida soovid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles