Laevafirma lõpetas oma pardal metsseakonservide müügi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konservid.
Konservid. Foto: Margus Ansu

Tallink lõpetas eelmisel nädalal reedel metsseakonservide müümise laevakauplustes, edastas Iltasanomat.

Tallinki pressiesindaja Luulea Lääne sõnul korjas ettevõte metsseakonservid müügilt, et vähendada seakatkuhirme. Otsus langetati pärast seda, kui Soome toiduohutusamet (Evira) võttis ettevõttega ühendust. Samas Eesti ametivõimud ei ole metsseakonservide asjus ettevõttega ühendust võtnud.

Lääne sõnas, et metsseakonserve müüdi Tallinna ja Helsingi vahet sõitvatel laevadel, kuid samas ei ostetud neid kuigi palju.

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) märkis Tallinki otsuse kohta, et tegelikult on sääraselt töödeldud metssealiha ilmselt ohutu, ent EL nõuete tõttu ei tohigi Eestist välja viia ka töödeldud metssaliha.

«Sigade Aafrika katkuviirus hävineb kuumutamisel, seega oht viiruse edasikandumiseks konservi kaudu puudub,» ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda.

Küll aga kuulub kogu Eesti mandriosa ning Saaremaa Euroopa Komisjoni kehtestatud piirangutsooni, mille alusel ei tohi Eestist välja viia isegi töödeldud metssealiha.

«Arvesse peab võtma ka seda, et konservid on pika säilivusajaga ning varem võidi laeval müüa metsseakonserve, mis olid valmistatud enne tsoonide kehtestamist,» rääkis Kalda.

Seni ei ole sigade Aafrika katk Soome jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles