Tööjõupuuduses Maxima toob inimesi nii Lätist kui Ida-Virumaalt (6)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima X keti kauplus.
Maxima X keti kauplus. Foto: VP Market

Jaemüügikett Maxima, kes on hädas töötajate leidmisega, sõidutab inimesi Tallinnasse ja Harjumaale tööle lausa Lätist ja Ida-Virumaalt.

Maximat kummitavad samasugused tööjõuprobleemid kui kõiki teisigi kauplusekette: inimesi sellele pingelisele ja madalapalgalisele tööle lihtsalt ei jagu, kirjutas ERR.

Ehkki ka Maxima istub piltlikult öeldes alaliselt töötukassa ukse taga, sooviga leida omale tööjõudu, on nad juba jupp aega lahendanud oma tööjõuprobleeme üsna ekstreemsete vahenditega, mis paraku on muutumas uueks normaalsuseks, mis nüüdseks levinud teistest sektoritest ja jaekaubandusse.

Nimelt kuna suurim tööjõupuudus valitseb Tallinnas ja Harjumaal, on Maxima asunud tötöajaid sinna sõidutama nii Ida-Virumaalt kui Lätistki. Sellega kõrvu juurutab jaekett üha enamates kauplustes ka iseteeninduskassasid ning võimaldab Tallinna piirkonnas teha oste e-poes.

«Töötajaid napib, otsime neid kogu aeg. Kõige suurem põud on kassapidajatest,» tunnistas Maxima kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets.

Loe täispikka lugu ERRist.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles