Lugeja küsib: miks Statoil kohviga mängib?

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Topsikohv on Eestis kanda kinnitanud ja bensiinijaamadest on saanud kohvikud.
Topsikohv on Eestis kanda kinnitanud ja bensiinijaamadest on saanud kohvikud. Foto: SCANPIX

«Sõidan töö asjus tihti mööda Eestit ringi ja käin erinevates Statoilides kohvi ostmas. Viimasel ajal olen tähele pannud, et kui vanasti sai igal pool ühe palju kohvi, siis nüüd kogused erinevad. Mõnel pool ei täida isegi lisapiimaga latte topsi ära ja teises jaamas ajab sama kogus jooki üle ääre, nii et kõik kohad on piima täis. Isegi Tallinnas on kohvikogused erinevad. Miks Statoil niimoodi kohvikogusega mängib?» soovib ta teada.

Vastab Circle K Eesti kohvi kategooria tootejuht Kristi Koger.

Pärast uue põlvkonna kohvimasinate paigaldamist kõikidesse oma jaamadesse ei ole Statoil kohviretsepte muutnud.  Statoili jaamades pakutavate kohvide suurused on: tavasuurusega kohvijoogid 300 ml; XL suurusega kohvijoogid– 500 ml.

Sõltuvalt võetud kohvijoogist jääb topsi ääre ja joogi vahele väiksem või suurem varu lisapiima jaoks.  Enamasti panevad kliendid piima juurde just mustale kohvile. Kuna musta kohvi kogus on piimakohvidest 50 ml võrra väiksem, mahuvad nii tavapärasele kui ka XL musta kohvi topsi mõlemad lisatavad piimad ära nii, et jook üle ääre ei tuleks.

Kuna tegemist on siiski tehnikaga, võib vahest seadistus paigast nihkuda nii, et võib jääda mulje, et retsepti on muudetud. Meie lubadus on kliendile, et L kohvitopsis on alati vähemalt 300 ml kuuma jooki ning XL kohvitopsis 500 ml kuuma jooki.

Kõige kiiremalt suudab kliendi mure alati lahendada teenindusjaam, seega tasub alati klienditeenindajat teavitada, kui tundub, et saadud kuuma joogi kogus on liiga väike. Seejärel viiakse jaamas läbi kontrollmõõtmine ning teenindajad saavad vajadusel kutsuda tehniku seadmeid reguleerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles