Eesti kilud tõid Moskva toidumessilt kolm hõbemedalit

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anšoovis.
Anšoovis. Foto: Briis

Kilutooted Briis võitsid 7.-11. veebruarini Moskvas toimunud rahvusvahelisel toidumessil «ProdExpo – 2011» kolm hõbemedalit. Medali pälvisid anšoovis oliivõlis, Balti vürtsikilud ja vürtsikilu filee.


«Eesti tooted pälvisid sedavõrd kõrge tunnustuse kogu ProdExpo 18-aastase ajaloo jooksul esmakorselt. Eksperdid olid vaimustatud meie toodete maitseomadustest ning poliitilised küsimused jäeti kõrvale,» ütles kalatööstuse Briis müügijuht Kaja Voolas.

Medalite nimel konkureeris messil üle 2000 osavõtja 57 erinevast riigist.

Voolase sõnul on saadud auhinnad seda meeldivamad, et tunnustuse pälvis sajaprotsendiline Eesti toodang.

«Kala püütakse meile kuuluvate kalalaevadega siitsamast Balti merest. Seejärel tuuakse värske kala Maardus asuvasse tehasesse, kus seda töödeldakse uhiuuel tootmisliinil – kilutooted valmivad sajanditevanuste Eesti retseptide ja igati kaasaegse tehnoloogia abil,» selgitas Voolas.

Kalatooteid uue Briisi-nimelise kaubamärgi all hakkas aktsiaselts DGM Shipping tootma möödunud aasta lõpul ning need pälvisid kohe ka põllumajandus-kaubanduskoja kvaliteedimärgi «Tunnustatud Eesti maitse».

Briisi toodangust ligi 90 protsenti läheb ekspordiks. «Loodame, et kaubamärk Briis saab Venemaal sama nõutud kaubaks kui legendaarsed Kalevi kommid ja liköör Vana Tallinn,» ütles Voolas.

Lisaks Venemaale ekspordib ettevõte kalatooteid edukalt Lätisse ja Ukrainasse. Eestis on Briisi tooted saadaval praktiliselt kõigis kaubanduskettides.

DGM Shipping kävitas möödunud aastal PRIA toel uue tootmisliini ning uuendas oma kalapüügilaevu. Tootmisesse on investeeritud üle 7 miljoni euro ehk üle 100 miljoni krooni.

Ettevõte annab täna tööd ligi 50 inimesele, teist samapalju kavatsetakse juurde palgata, kui Maardu tootmisliin täisvõimsusel käivitub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles