Vaid ühes kontrollitud tanklas olid töötingimused täiesti korras

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanklad püüavad töötajate turvalisust tagada valvesüsteemidega.
Tanklad püüavad töötajate turvalisust tagada valvesüsteemidega. Foto: Eero Vabamägi

Tööinspektsioon kontrollis ööpäev läbi avatud tanklate teenindusjaamu ja vaid ühes ei avastatud ühtegi rikkumist.

Kontrolliti 12 ettevõtte 24 tanklat ja ühes ettevõttes ei avastatud ühtegi rikkumist, ülejäänud tanklates märkasid inspektorid mitmeid tegematajätmisi, teatas tööinspektsioon.  Kokku tuvastati 60 erinevat rikkumist.

 Suurimad kontrolli käigus tuvastatud probleemid said alguse puudulikust riskianalüüsist. «Nimelt oli sageli alahinnatud riske, mis seotud füüsilise koormusega ja vähese puhkamisvõimalusega,» ütles tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja. Samuti tuvastati  vajakajäämisi töötajate tervise kontrolliga ja töötajate juhendamisega. Mitmel puhul tuli teha märkus liikumisteede korrasolu ja puhtuse kohta.

Parem oli olukord töötajate ohutuse tagamisel. Mitmes tanklas teenindati kliente öisel ajal vaid luugi kaudu, et paremini tagada töötajate turvalisus. Töötajad olid juhendatud tegutsemiseks häireolukorras. Kiireks abi kutsumiseks olid olemas ka paanikanupud. Samuti oli tööandja sõlminud lepingu turvafirmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles