Jabur, aga tõsi: nõudepesumasinas saab edukalt kala küpsetada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõudepesumasinal on palju teisigi kasutamise võimalusi lisaks nõude pesemisele.
Nõudepesumasinal on palju teisigi kasutamise võimalusi lisaks nõude pesemisele. Foto: SCANPIX

Nõudepesumasin teeb majapidamise ja koristamise hulga lihtsamaks. Kuid nõudepesumasinaga saab teha palju rohkemat kui lihtsalt nõusid pesta.

Jalanõude pesemisest lõhe küpsetamiseni on nbcnews.com kokku lugenud kuus nõudepesumasina kasutamise võimalust lisaks nõude pesemisele.

Pese plätusid

Pärast saunas- või rannaskäiku on rannaplätud tahes tahtmata mustaks saanud. Selleks ei peaks ise neid kraanikausis pesema, vaid võib need visata lihtsalt nõudepesumasinasse koos soodaga ja lasta nõudepesumasinal puhastustöö ära teha.

Puhasta tööriistu ja filtreid

Kui sinu aia- või kodutööriistadel on plastist käepidemed, siis võid nad kerge südamega nõudepesumasinasse panna. Lihtsalt tuleks panna üks tööriist korraga, juhuks kui nende peal peaks mingeid kemikaale olema. Väljaanne soovitab ka filtreid, nagu näiteks pliidi kohal asuva õhufiltri, panna nõudepesumasinasse.

Hoia oma toit soe

Kui sul puudub ahi, millega toitu soojendada, siis saab nõudepesumasinas valida ilma veeta soojendamisrežiimi.

Püüa prahti

Hea nipp on enne küpsetusõli pannile pritsimist avada nõuepesumasin ja teha see protseduur nõudepesumasina kohal. Sel viisil ei satu õli põrandale või muudele pindadele ning nõudepesumasin peseb selle ise ära.

Küpseta lõhet

Aurutatud lõhe tegemiseks tuleb sul mähkida maitsestatud lõhe alumiiniumfooliumisse ja panna nõudepesumasin tööle täisrežiimil, koos kuivatamisega (ilma nõudepesuvahendita loomulikult). Päris grillil tehtud lõhe maitseb küll palju paremini, kuid kui muud pole käepärast võtta, siis kõlbab ka see.

Pese plastmänguasju ja kunstlilli

Sa ei ole kunagi mõelnud neid sinna panna, aga miks mitte? Need peab ka ju puhtaks saama. Lihtsalt aseta väikesed mänguasjad söögiriistade korvi ja lilled pane masina ülemisele korrusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles