Rattalukk, mis ajab vargad kontrollimatult oksendama (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skunklock.
Skunklock. Foto: The Telegraph

Enamik rattalukke on piisavalt head, et iga tänaval kõndiv inimene neid katki teha ei saa. Varas, kel on aga vajalikud vahendid olemas, saab ratta kätte, olgu see lukustatud või mitte.

Investor ja ettevõtja Daniel Idzkowski usub, et ta teab lahendust vajalike tööriistadega varaste vastu. Ta on Skunklocki rattalukk, mis paneb varastaja oksendama, kaaslooja, vahendab The Telegraph.

«Pärast seda, kui nägin pealt rattavargust ja sain ka ise selle ohvriks, mõtlesime sõbraga, et inimesed ei vaja mitte tugevamaid rattalukke, vaid lukku, mida varas ei taha katki teha,» kommenteeris Idzakowski.

Skunk Lock on karastatud keskmise süsinikusisaldusega terasest U-kujuga lukk ning ta üllatab varast.

«Luku sees on surve all mürgised kemikaalid, mis paiskuvad varga näkku, nii et viimane hakkab automaatselt oksendama,» sõnas Idakowski. Ta lisas, et kemikaalid paiskuvad näkku siis, kui keegi peaks üritama rattalukku katki lõigata.

«See kemikaal rikub varga riided ja kõik muu, mis varguse ajal ta mõjuväljas on. Seega peaks varas enne lõikamist mõtlema, kas odavam pole mitte jätta rattalukk lõhkumata kui uued riided osta,» märkis mees.

Kemikaali oksendama panev mõju ulatub veidi üle poole meetri kaugusele. Pooleteist meetri kaugusele levivale halvale lõhnale reageerib keha automaatselt eemaletõmbumisega ja kolme meetri kauguselt on tunda tugevat vastikut haisu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles