Postimehe katse: peenralt korjatud mullane salat osutus importkaubast puhtamaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ka kõige usinam aednik ei saa Eesti kliimas paraku enda kasvatatud värsket salatit aasta ringi süüa. Nii et talvisel ajal tuleb salatisõpradel tahes-tahtmata piirduda poes pakutavaga.

«Olen arvamusel, et poest ja mujalt hangitud värskeid salateid tuleks pesta puhta voolava vee all ning kasutada ka sõela, sest valamu võib olla köögis üks mikrobioloogiliselt saastatumaid piirkondi,» rääkis toiduohutuse professor. Korraliku loputamisega jooksva vee all peseb professori kinnitusel maha väga suures koguses salatil paiknevast mikrofloorast. «Seega väheneb ka haigestumise risk, juhul kui salatil on kogemata patogeenseid baktereid,» selgitas Roasto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles