Leht: saarlastel kaob parvlaevasõidul senisel kujul kehtinud soodustus (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa.
Parvlaev Hiiumaa. Foto: Eero Vabamägi

Saarlase soodustariifi alla teoreetiliselt mineva sõiduki juht võib nüüd piletikassas avastada, et temalt küsitakse kolmekordset hinda, kirjutab Saarte Hääl.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) hakkas koos TS Laevadega tõlgendama saarlaste sõidukitele soodustuste andmist sedapidi, et paljud sõidukid senistel tingimustel enam soodustust ei saa. MKMi väitel tingisid uue tõlgendamise saarlase sooduspiletiga tihti ettetulnud pettused. Samas pole uus vedaja TS Laevad reisijaid raskesti tõlgendatavast uuest korrast teavitanud, märkis leht.

Soodustuse andmise määrusest ja selle seletuskirjast MKMi tõlgendust otsesõnu välja ei loe. Ministeeriumist selgitati, et käitutakse vastavalt sellele, mida soovis määruse kehtestaja.

Saarte Häälele on imestust uute reeglite üle avaldatud mitmel korral. Üliõpilane Paul sõitis nädal tagasi mandrile. Kuressaarde sissekirjutatud noormees kasutas venna autot. Vend on samuti Kuressaarde sisse kirjutatud ja seega oleks auto nagu õigustatud saarlase soodustust saama. Venna auto passi Paul kasutajana märgitud ei ole.

Eelmise vedaja ajal tuli tõestada, et auto passis olevate omanike või vastutavate kasutajate elukoht on Saare maakonnas, väljastati kliendikaart ja kassas pidi vaid seda näitama. Nüüd näitas Paul Kuivastus auto passi ja oma ID-kaarti ning maksis auto eest koos pühapäevase lisatasuga 12 eurot 60 senti tavapärase 4.20 asemel.

TS Laevade pressiesindaja Sirle Arro kinnitas, et nemad täidavad ainult määrust. MKMi avalike suhete juht Rasmus Ruuda ütles, et selline kord pidanuks kehtima kogu aeg. Eelmise vedaja piletisüsteem polevat lihtsalt võimaldanud seda kontrollida. Väinamere Liinidest lükati Ruuda väide ümber ja viidati samuti määrusele, mille järgi ei pea auto eest vastutaja ja sellega parvlaevale sõitev juht olema sama inimene.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles