Reisi turvalisus sõltub turisti teadlikkusest

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistil tuleb olla valvas igal pool.
Turistil tuleb olla valvas igal pool. Foto: SCANPIX

Kuigi suuremate julgeolekuriskide korral annab välisministeerium turistidele teada, et sõit oleks targem ära jätta, ei tasu ka ilma selliste hoiatusteta valvsust kaotada – iga reisi puhul on oluline sihtkohast midagi teada.

Sihtkohad, mille kohta pole võimudelt hoiatust tulnud, ei ole seetõttu täiesti riskivabad. Turist võib sattuda ohtu näiteks oma käitumise tõttu või siis külastades valet linna, linnaosa, vahendas Norra reisiportaal Aftenposten Reise.

Taoliste riskide vältimiseks tasub enne puhkuseplaanide tegemist sihtkohaga kirjanduse abil tutvuda. Mida vähem sihtkohast teatakse, seda rohkem infot koguda tuleb.

Norrakeelse reisiajakirja Vagabond toimetaja Torild Moland rääkis portaalile, et samas on hulk piirkondi, mis on juba üldtuntult kurikuulsad. Näidetena tõi ta välja Nigeeria, Tšaadi ja Alžeeria.

Neid piirkondi soovitab vältida ka Eesti välisministeerium, põhjuseks ebastabiilne poliitiline olukord ja kõrge terrorismioht.

Välisministeeriumi reisinõuannete ja hoiatustega saab riikide kaupa tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles