Maksumaksja vaenlase tiitel omistati Tallinna linnavalitsusele

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam meelehärmi valmistas maksumaksjate liidule müügimaksu kehtestamine Tallinnas.
Kõige enam meelehärmi valmistas maksumaksjate liidule müügimaksu kehtestamine Tallinnas. Foto: Egert Kamenik.

Eesti Maksumaksjate Liit kuulutas täna välja 2010. aasta maksumaksja vaenlase, kelleks sai  Tallinna linnavalitsus, maksumaksja sõbrad on aga Harku ja Jõgeva vallad.

Maksumaksja vaenlase tiitel otsustati anda Tallinna linnavalitsusele eesotsas linnapea Edgar Savisaarega müügimaksu ja paadimaksu kehtestamise eest Tallinnas, teatas maksumaksjate liit.

«Müügimaks tõstis kaupade ja teenuste hindu kogu Eestis ning tekitas ettevõtjatele märkimisväärselt lisakulusid ja rakendusprobleeme. Paadimaks kahjustas Tallinna kui merelinna mainet ja näitas halba suhtumist paadiomanikesse,» põhjendas liit.

Maksumaksja sõbra tiitel otsustati anda Harku vallavalitsusele ja 14 volikogu liikmele ning Jõgeva vallavalitsusele ja 14 volikogu liikmele, kes algatasid ja võtsid vastu otsuse vabastada nendes valdades 2011. aastal elanike kodualune maa maamaksust.

Eesti Maksumaksjate Liit on 1995. aastal loodud mittetulundusühing, mis kaitseb maksumaksjate huve ja õigusi ning taotleb optimaalset maksukoormust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles